Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tennishuliganer till rätten igen

Nyheter | 02/06/2009 10:44

I eftermiddag fortsätter rättegången i Malmö.

I eftermiddag fortsätter rättegången i Malmö tingsrätt om kravallerna i samband med tennismatchen Sverige-Israel i Davis cup i Malmö i början av mars.

En 22-åring från Stockholm och en 24-åring från Jönköping är åtalade för våldsamt upplopp, 24-åringen även för försök till misshandel. Båda nekar till brott.

Filmer från oroligheterna spelar en central roll i målet. Polisen filmade från helikopter, från polisbussar, från byggnader och även från hjälmen på en polisryttare. Enligt vice chefsåklagare Bo Birgerson visar filmbilderna att båda de åtalade var aktiva under kravallerna och eldade på andra deltagare.

Men frågan är med vilken säkerhet enskilda deltagare kan pekas ut, i ett kollektiv av demonstranter med maskering och likartad klädsel. I 24-åringens fall finns dock ytterligare bevisning, i form av ett handavtryck på högtalaren på en polisbil. Filmbilder visar hur en man klättrat upp på taket på polisbilen och sliter och drar i högtalaren.

Första delen av rättegången avslutades den 19 maj, då de båda åtalade släpptes ur häktet. Åklagaren väntas yrka på fängelse för båda.

Skrivet av: