Misstänkta människosmugglare frias

Mannen och kvinnorna får nu höga skadeståndsbelopp.


En man och två kvinnor som under flera månaders tid belagts med reseförbud får nu höga skadeståndsbelopp i ersättning av staten. Detta då de misstänktes för att ha organiserat människosmuggling.

Misstankarna bestod i att var och en skulle ha arrangerat skenäktenskap mellan vietnameser från deras hemland och medborgare i Sverige. De var dessutom frihetsberövade under minst två månader.

I juni förra året ogillade Halmstads tingsrätt åtalen mot de misstänkta och de friades. Nu får de mellan 54 000-62 000 kronor i skadestånd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.