Smugglare slängde 115 överbord

Minst 20 människor drunknade när människosmugglare tvingade passagerarna överbord.


Minst 20 människor drunknade när människosmugglare i måndags tvingade samtliga 115 passagerarna ombord på en smugglarbåt överbord, rapporterade FN:s flyktingkommissariat UNHCR på tisdagen i Genve.

– Händelsen inträffade på djupt vatten i Adenviken utanför Jemen. 93 personer lyckades ta sig i land, 20 lik bärgades och två personer saknas fortfarande och tros ha drunknat, sade UNHCR:s talesman Ron Redmond. Många av passagerarna var etiopier.

– De överlevande är sjuka och utmattade efter traumat och har ännu inte kunnat frågas ut ordentligt, sade Redmond.

En annan båt med 55 passagerare ombord nådde fram till samma område utan några dödsfall.

Hittills i år har över 43 500 migranter tagit sig över Adenviken i 850 smugglarbåtar. De flesta av dem är somalier som flyr undan våldet och kaoset i det egna landet och som ser Jemen som porten till arbetsmöjligheter i Mellanöstern. Minst 380 människor har omkommit enbart i år under den riskabla överfärden.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.