Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Expressen sparkar kontroversiell reporter

- 04/06/2009, 10:58 -

Korrespondenten Staffan Erfors får gå efter sammansvärjning med Thomas Möller.

Kopplingen till Hells Angels blev Staffan Erfors stora fall. Expressens korrespondent i New York och tidigare chefredaktör för Kvällsposten har fått en riktig avhyvling av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, som ger honom sparken med omedelbar verkan.

– Erfors har berättat att han lärt känna Möller i sociala sammanhang i Malmö, men också att Möller vid två tillfällen har haft tillgång till Erfors privata bostad. Dessa uppgifter har inte varit kända för Expressen, säger Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

I ett inspelat samtal mellan förre Hells Angels-bossen Thomas Möller och storbedragaren Torgny Jönsson framgår det att Möller och Erfors haft en relation. Möller intygade att han hade publicistiskt makt över tidningen och kunde styra Erfors.

– Med anledning av de uppgifter som nu är kända för oss, föreligger en förtroendeskada mellan Expressen och Erfors som gör det omöjligt för honom att fortsätta att verka på Expressen, säger Mattsson

Skrivet av: