Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"De begår ett karaktärsmord på mig"

Nyheter | 20/05/2009 15:49

Hells Angels expresident: Jag har inte bedrivit någon näringsverksamhet.

Sveriges före detta Hells Angels-president Thomas Möller ger sig i dag åter in i debatten för att besvara frågan om hans påstådda bidragsfusk.

"Jag har varit sjukskriven i ca 10 år för diverse åkommor. Nu har jag målats ut som en bidragsfuskare som inte varit berättigad till sjukpenning på grund av att mina skador skall vara påhittade", skriver Thomas Möller i ett pressmeddelande.

Under våren har både polisen och skatteverket gått till botten med Tomas Möllers privatekonomi.

Man ska ha hittat flera miljoner kronor undanstoppade på hans privata bankkonton. Därför har också Försäkringskassan krävt Möller på över en miljon kronor, pengar han genom åren fått i bidrag då han inte varit arbetsför på grund av en ryggskada.

Enligt Möller kan inte skattemyndigheten bevisa att det verkligen funnits några företag.

"Jag har lämnat redogörelse för allt vad det gäller min privata ekonomi. Faktum är att skattemyndigheten inte har några som helst belägg för att jag skulle ha bedrivit någon form av näringsverksamhet i Sverige eller utomlands", skriver Möller.

"Skandalrubriker"

Skattemyndighetens misstankar om dessa påstådda företag ska enligt Möller ha resulterat i att Försäkringskassan dragit in hans bidrag, pengar som han givetvis tycker ha rätt till.

När det gäller sjukdomstillståndet finns det däremot bevis. Den förre Hells Angels-presidenten skriver att det varit många möten med Försäkringskassan och dess förtroendeläkare gällande hans arbetsförmåga, som lett fram till att han ska vara sjukskriven på heltid.

Möller passar samtidigt på att ge en känga till de journalister som "utan källkritik" diktar upp historier om honom för att "begå ett karaktärsmord" på honom. Han menar att vissa journalister bara är ute efter att skapa rubriker.

Förmögenhet

De cirka fyra miljoner kronor som satts in på hans sydafrikanska konto mellan åren 2000 och 2004 är, enligt Möller, olika lån som han fått tillbaka och en del är hans egen förmögenhet. Möller uppger att han även låtit andra personer använda hans konto.

– Det är helt lagliga grejer alltihop, sa Thomas Möller i slutet av mars.

Skrivet av: