Misstänkt mördare begärs häktad

Under dagen begärs misstänkte Carolinmördaren häktad. (TT)


Under eftermiddagen i dag kommer en häktningsframställan att lämnas in mot den 50-årige man som sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord på 29-åriga Carolin Stenvall i Gällivaretrakten men han nekar fortfarande till brott.

- Inget nytt har kommit fram. Men i morgon kommer det att bli häktningsförhandlingar, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck till TT på söndagsmorgonen.

Carolin Stenvalls kropp är fortfarande inte funnen och polisen har fortsatt sökandet efter kvinnan under helgen. Enligt Aftonbladet och Expressen har polisens likhundar markerat spår efter en död människa på en tomt som tillhör den misstänkte mannen.

Under lördagen berättade polisen och åklagare Schönbeck att misstankarna mot mannen skärpts efter att provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium visat att blodet som hittats i mannens bil var från Carolin. Men polisen säger sig ännu inte ha någon klar bild över hur hon ska ha bragts om livet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En till sjukhus efter krock med malmbil

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.