50- åring kan begäras häktad

Polis har funnit Carolin Stenvalls blod i mannens bil.
Texten uppdateras fortlöpande.


GÄLLIVARE. I dag klockan tolv samlades många på polisens presskonferens angående försvunna Carolin Stenvall.

Enligt åklagare Ulrika Schönbeck är mannen nu på sannolika skäl misstänkt för mord. Tidigare var den anhållne bara skäligen misstänkt. Det finns ännu ingen klar bild över händelseförloppet.

Schönbeck säger att polisen hittat blod från Stenvall i mannens bil, vilket stärkt misstankarna mot honom. Bilen är av samma modell som den bilmatta som funnits med Stenvalls blod. Enligt SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, har analyser visat att blodet som hittats inuti mannens bil är från Carolin Stenvall.

Enligt åklagaren är det blodfynd och andra ledtrådar som gör att han misstänks. Vilka andra fynd det rör sig om vill Schönbeck inte uttala sig om. Fynden kring mannens stuga upptäcktes av privatpersoner, som larmade polis.

I nuläget vet man fortfarande inte var kroppen är och sökarbetet kommer att fortsätta.

Den anhållne har vapenlicens för ett antal jaktvapen. Dessa har nu omhändertagits.

Polisen har ingen kännedom om den misstänkte haft någon medhjälpare, men det är nu inte aktuellt med några fler gripanden.

Mannen, som är född 1957, kan begäras häktad i morgon. Han fortsätter att förneka all kännedom om den försvunna Carolin Stenvall.

Polisen uppmanar allmänheten att lämna tips om de sett eller hört något.

Carolin Stenvall försvann den tolfte september.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kinnevik redovisar minskat värde

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.