Måndag 27 Sep
Stockholm

50-årig man anhållen i Carolinfall

"Polisen frågade efter en man med ett lite udda svenskt namn."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 50-årig man från Norrbotten har anhållits, misstänkt för mord på den 29-åriga kvinnan Carolin Stenvall som varit försvunnen i Gällivaretrakten sedan i september. Mannen anhölls i går kväll och är än så länge misstänkt på den lägsta misstankesgraden.

Enligt Nyhetskanalen hämtades mannen i sitt hem klockan 18.20 i går. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Den anhållne äger en Audi av den sort som polisen letat efter. Blodspåret från Carolin, som Nyheter24 tidigare skrivit om, hittades nämligen på en bilmatta från en Audi.

– Polisen säger att vi inget får säga, säger en av de två som upptäckte blodspåren, enligt NSD.

Utredningen av Stenvalls försvinnande har den senaste tiden koncentrerats på området Hakkas, Mänttyvaara och Skröven.

Samtidigt har polisen bett jaktlagen i områdena att vara vaksamma. De har också intresserat sig för vilka som nyligen köpt fiskekort i området.

– Polisen frågade särskilt om en man från södra Sverige hade köpt fiskekort. De nämnde honom vid namn. Det var ett lite udda svenskt namn, säger en källa, enligt NSD .

Carolin Stenvall har varit försvunnen i en dryg månad och det har hittills inte framkommit några uppgifter på att hon har hittats. Hon försvann den 12 september och dagen därpå hittades hennes bil vid den så kallade Stenbron vid Vassara älv utanför Gällivare. Men enligt tidigare uppgifter från polisen är det inte säkert att Stenvall själv kört bilen till bron utan den kan ha körts dit av någon annan person.

Kvinnans kropp har ännu inte hittats, men flera fynd har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping för undersökning.

Anas González Cruz//TT

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela