50-åringens pappa: Det här är fel

Pappan till den misstänkte mannen tror att polisen anhållit fel person.


Mannens pappa fick beskedet om gripandet i går morse.

– Ok, så jävla tokigt. Det här känns inte något vidare. Jag tror absolut att det här är fel och det tror hans fru också, säger pappan enligt NSD.

Pappan har inte haft någon kontakt med sonen under den senaste tiden, men han och sambon har följt rapporteringen av fallet. De är mycket skakade över gripandet. I dag klockan tolv ska polisen hålla en presskonferens i Gällivare.

Enligt den misstänktes advokat, Leif Gustafsson, säger mannen att han inte känner Carolin Stenvall.

– Min klient är chockad. Han tycker att det är anmärkningsvärt att han sitter anhållen misstänkt för något sådant här endast för att han äger en Audi. Han anser sig vara fullständigt oskyldig. Han förstår ingenting av det här, säger advokaten.

Den misstänkte trebarnspappan har fast arbete med en tämligen hög inkomst. Utåt sett har mannen ordnade förhållanden. Människor som känner mannen är skakade och upprörda. Men polisen har nu kopplat mannen till Carolins hemtrakt.

Den anhållne är från Malmfälten och lever där med sin familj. Stenvall är från kustområdet i länet och för några veckor sedan gjorde hon en resa där deras vägar bedöms ha korsats. Nu utreder polisen en av de viktigaste uppgifterna i utredningen – hur de två kom att mötas.

Intressant är också att Stenvall vuxit upp bara ett stenkast från några av mannens nära anhöriga.

– Det är en omständighet vi ska försöka gå vidare med. Vi frågar runt och det kan också ske genom vittnesförhör, säger åklagaren Ulrika Schönbeck enligt Kuriren.

Schönbeck kan vänta tills i morgon innan hon lämnar in en häktningsframställan till jourdomstolen. En eventuell häktningsförhandling kan ske senast på måndag, skriver NSD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.