Ville stena kvinnor - nu träffar hon Sahlin

Mona Sahlin intervjuas av programledare som ville stena kvinnor till döds.


24-åriga Cherin Awad blir till hösten programledare i SVTs nya satsning Halal-tv. Ett strålande karriärdrag för Cherin. Men nu har Cherin hamnat i hetluften. För ett par år sedan – närmare bestämt år 2003 – uttalade Cherin sig i positiva ordalag om stening av kvinnor. Det var i debattprogrammet ”Existens” som Cherin hävdade att otrogna kvinnor skulle stenas till döds.

I veckan ven mediestormen ordentligt kring Cherin. Journalisten Dilsa Demirbag Sten skrädde inte orden när hon debatterade frågan i Göteborgs-Posten.

”När ska vi få ett program ledda av nazister eller för all del sektiska Plymouthbröderna som handlar om hur missförstådda de är av oss andra.Opartisk och oberoende television? Pyttsan!”

Den 3:e november är det premiär för programmet "Halal-tv". Då intervjuas den socialdemokratiska ledaren Mona Sahlin av just Cherin Awad. Ett framträdande som på pappret rimmar illa med en modern kvinnosyn och den jämställdhet socialdemokraterna skriver om på sin hemsida under fliken "Vår politik".

När Nyheter24 når Mona Sahlins vikarierande pressekreterare Stefan Engström är han ovetandes om Sahlins medverkan i programet.

– Var har du hört det här? Det känner jag inte till.

Engström ber att få återkomma när han fått reda på vad det gäller.

Senaste nytt

Här är årets största börsfloppar för småsparare

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

Nio är ett i raden av kinesiska märken som tågat in på den svenska marknaden. Märkets första entré på den europeiska marknaden var i grannlandet Norge med el-suven ES8. Nu består utbudet emellertid av flera alternativ och senast ut är EL6.

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Skottlossning i trapphus i Malmö

Polisen larmades på lördagsmorgonen om höga smällar i en trappuppgång i Augustenborg i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. På plats hittades sedan skotthåll i trapphuset.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Larm om brand i byggnad", skriver polisen på sin hemsida.

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

1 timme sedan
I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.