Torsdag 11 Aug
Stockholm

Ville stena kvinnor - nu träffar hon Sahlin

Mona Sahlin intervjuas av programledare som ville stena kvinnor till döds.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

24-åriga Cherin Awad blir till hösten programledare i SVTs nya satsning Halal-tv. Ett strålande karriärdrag för Cherin. Men nu har Cherin hamnat i hetluften. För ett par år sedan – närmare bestämt år 2003 – uttalade Cherin sig i positiva ordalag om stening av kvinnor. Det var i debattprogrammet ”Existens” som Cherin hävdade att otrogna kvinnor skulle stenas till döds.

I veckan ven mediestormen ordentligt kring Cherin. Journalisten Dilsa Demirbag Sten skrädde inte orden när hon debatterade frågan i Göteborgs-Posten.

”När ska vi få ett program ledda av nazister eller för all del sektiska Plymouthbröderna som handlar om hur missförstådda de är av oss andra.Opartisk och oberoende television? Pyttsan!”

Den 3:e november är det premiär för programmet "Halal-tv". Då intervjuas den socialdemokratiska ledaren Mona Sahlin av just Cherin Awad. Ett framträdande som på pappret rimmar illa med en modern kvinnosyn och den jämställdhet socialdemokraterna skriver om på sin hemsida under fliken "Vår politik".

När Nyheter24 når Mona Sahlins vikarierande pressekreterare Stefan Engström är han ovetandes om Sahlins medverkan i programet.

– Var har du hört det här? Det känner jag inte till.

Engström ber att få återkomma när han fått reda på vad det gäller.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.