Onsdag 30 Nov
Stockholm

"SVT stigmatiserar muslimska kvinnor"

Dilsa Demirbag-Sten går till attack mot Halal-tv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dilsa Demirbag-Sten kommer att bänka sig framför Halal-tv, som sänds i kväll. Hon anser dock att SVT kastar ut programledarna i den skoningslösa offentliga debatten genom att fronta med programledare som är "djupt troende, beslöjade, homofobiska nykterister som anser att kvinnor ska vara oskulder fram till äktenskapet och förordar stening vid otrohet."

– I och med att tjejerna är castade har SVT en ganska snäv och stigmatiserad bild av muslimska kvinnor, säger Dilsa Demirbag-Sten till Nyheter24.

Hon stör sig exempelvis på att de muslimska kvinnorna vägrade att skaka hand med den manlige programledaren i onsdagens avsnitt av SVT:s Go'kväll. Journalisten Carl Hamilton råkade ut för samma sak under inspelningen av kvällens program av Halal-tv. Det utlöste ett storbråk mellan honom och programledarna.

Demirbag-Sten har dock ingen uppfattning om Hamilton-incidenten då hon inte har tagit del av den än.

– Jag är kritisk till programledarna, till upplägget, till SVT:s hantering av frågan, säger hon till Nyheter24.

I fredags sågade Dilsa Demirbag-Sten Halal-tv i en debattartikel på SvD Brännpunkt och dömde ut programledarna:

"Det vore intressant att veta hur SVT förhåller sig till det publicistiska uppdraget när de anser att tre beslöjade kvinnor som leder programmet Halal-tv ska representera den muslimska gruppen i åtta program."

Halal-tv sänds i kväll i SVT2 klockan 20:30.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.