Söndag 4 Dec
Stockholm

Carl Hamilton i rasistbråk med SVT

Hamilton har hamnat i bråk med de muslimska programledarna på nya Halal-tv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den kände ekonomen och krönikören Carl Hamilton var inbjuden som gäst i SVT:s nya mångfaldssatsning Halal-tv. Men i stället för en intervju om klasskillnader utvecklades det hela till ett fullskaligt bråk. Nu kallas Hamilton för rasist.

Vad hände?

– Jag uppfattade det som ett gräl mellan mig och programledarna. Jag blev provocerad och irriterad, säger Carl Hamilton till Nyheter24.

Varför?

– Det var inte så mycket att de inte ville ta i hand. Det fanns en outtalad anklagelse att det var diskriminerande mot muslimer om man ville hälsa genom att skaka hand. Stämningen var otrevlig tycker jag.

Grälet mellan de tre programledarna Cherin Awad, 23, Dalia Azzam Kassem, 22, Khadiga El Khabiry, 25, och Carl Hamilton, 52, spelades in i smyg.

Det hela ska alltså ha börjat när två av programledarna - Cherin Awad och Khadiga El Khabiry - vägrat skaka hand med Carl Hamilton. I stället gör de en hälsning där de för sin hand till bröstet. Något som får Hamilton att se rött. "Åk hem till Iran" ska han ha sagt.

Varför sa du så?

– (Tystnad) Du, det var ett gräl. Att ge sig in i vem som har sagt vad är ointressant. Du har väl själv varit i gräl någon gång.

Ångrar du dig?

– För vad? Det tjänar så lite till att ångra sig.

Är du rasist?

– (Skratt) Bara frågan är en förolämpning. Jag är inte perfekt och min förståelse för främmande folk kan bli bättre. Men det är förolämpande med en sådan fråga, säger Carl Hamilton till Nyheter24.

Lyssna på bråket:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.