Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Striden om blockljuset

- 20/10/2008, 14:38 -

Rättsläkarna var oeniga händelsen med det omtalade blockljuset som ska ha orsakat hustruns huvudskada.

Tingsrätten har beslutat att döma Daniel Wahlgren för ringa misshandel då han knuffat in sin fru i en stenvägg på Mäster Samuelsgatan där förbipasserande ingrep den 14 september. Men åtalet som gäller den grövre misshandeln och huvudskadan i parets hem, ogillas. Åklagaren yrkade på 8 månaders fängelse men han döms till dagsböter, 8 400 kronor.

Centralt för bevisningen är det omtalade blockljuset med hår och blodrester som åklagaren menar att Daniel Wahlgren slagit i sin frus huvud. Rättsläkarna Kennet Lindberg och Petra Almqvist var oeniga i sin bedömning av hustruns huvudskada som gick in till skallbenet.

Tingsrätten skriver i sin dom:

"Det är inte särskilt troligt att skadan har uppkommit på sätt som Andrea Wahlgren har gjort gällande, men Kennet Lindberg (vittnande läkare) som har stor erfarenhet av att bedöma misshandlade personers skador, har inte uteslutit att Andrea Wahlgren om hon har varit starkt upprörd och använt stor kraft, själv kan ha orsakat skadan... Åtalet för misshandel i fastigheten i Stockholm skall därför ogillas."

Wahlgrens fru har uppgivit att det hela var en olyckshändelse. Hon menar att hon försökte skada sig själv och att Daniel Wahlgren försöker hindra henne och att de tillsammans tappar blockljuset i hustruns huvud.

– Han tar blockljuset från hyllan. Jag får tag i det och tänker att jag ska slå det i mitt eget huvud. Han tar tag i det och försöker få ett grepp om det. Till slut tappar vi det och jag får det rakt i huvudet.

Nu återstår det att se om domen överklagas och vad det i så fall får för konsekvenser.

Skrivet av: