Trond: Olle mästare på att provocera

Mutåtalade Trond Sefastsson anklagar expolis och journalist för att ligga bakom åtalet.


Den mutåtalade TV4-journalisten Trond Sefastsson gav i går sin version vid Stockholms Tingsrätt. Han säger att han är utsatt för en komplott.

Komplotten, som han kallar "Operation Domedag", leds dels av expoliskommissarien Olle Liljegren, som 2006 blev uppsagd på grund av vapenbrott, dels av journalisten Dick Sundevall. De båda har enligt Sefatsson provocerat fram åtalet i sina försök att sälja historien till TV4.

– Olle Liljegren är en mästare på att provocera fram brott, sade Trond Sefastsson under rättegången.

De två skulle då haft tre krav, som TV4 valde att tacka nej till. En miljon till Liljegren och Sundevall, 500 000 till familjen samt att Sefastsson skulle avskedas.

Under rättegången hördes även den 29-åriga sonen. På frågan Dick Sundevall och Olle Liljegren jobbat i ett team svarade sonen att han bara träffat dem vid några tillfällen, skriver Resumé.

Trond Sefastsson, känd från teveprogrammet Kalla Fakta, står åtalad för mutbrott. Han har erkänt att han mottagit 406 000 kronor från en son till narkotikadömd man. I åtalet går meningarna inte oväntat isär. Den 29-årige sonen menar att pengarna skulle gå till att producera ett teveprogram, för att uppmärksamma den dömda pappans fall, vilket skulle kunna leda till resning. Sefastsson själv säger pengarna gick till en förundersökning, där han kom fram till att pappan blivit korrekt dömd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!