Polis var med i Bandidos - slipper straff

Polismannens chef: "Ja, jag har förtroende för honom."


TRELLEBORG. På tisdagen kom beslutet att polisen som varit medlem i Veterans MC - en stödklubb till Bandidos - inte gjort sig skyldig till något brott i sin myndighetsutövning.

–I dagsläget befinner sig polismannen i inre tjänst, och kommer så göra även i framtiden, berättar närpolischef Sven-Inge Nilsson som är polismannens närmaste chef, för Trelleborgs Allehanda.

Det var i början av augusti i år som polisen sågs på mc-gänget Veterans MC:s hemsida.

På bilder från en av Veterans fester sågs bland annat polismannen dricka öl med presidenten för Bandidos Malmöavdelning.

Dagen efter avslöjandet gick polisen ur klubben. Men polisledningen valde ändå att starta en internutredning mot polismannen.

–Vi startade en utredning för att avgöra om han begått något brott i sitt utövande som polis. Nu anser vi dock att det inte går att bevisa att han gjort sig skyldig till någon tjänsteförseelse, säger polisens chefsjurist Mårten Unbeck.

Polisen kommer därför att fortsätta sitt jobb som polis i Trelleborg.

–Jag har förtroende för honom, säger Sven-Inge Nilsson.

Enligt Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare i Malmö, är det väldigt svårt att få polisen sparkad.

–Ja, eftersom det råder föreningsfrihet är det svårt att påvisa att han har begått något brott. Men självklart tycker jag inte att han bör få jobba kvar inom polisen, säger Sven-Erik Alhem till Nyheter24.

Polisen menar att de har satt honom på en inre tjänst, vilket betyder att han inte kommer i kontakt med allmänheten på samma sätt. Vad tycker du om det?

–Ja, det är så det brukar gå till. Men jag tycker inte att han borde ha anställts från första början. Sådant här är oerhört vikigt att titta på under rekryteringsfasen eftersom att det just är så svårt att få en polis sparkad för detta, säger tidigare överåklagare Sven-Erik Alhem till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.