Gravid kvinna får lämna Karolinska

Skotskans tillstånd har stabiliserats.


Tillståndet för den gravida skotska kvinna, som vårdats för svininfluensa på Karolinska universitetssjukhuset sedan i juli, har nu förbättrats. Kvinnan har skickats hem till Skottland och vårdas nu på en intensivvårdsavdelning vid Crosshouse Hospital i Ayrshire.

Kvinnan flögs till Sverige för att få vård i en så kallad ECMO-enhet - en konstgjord lunga. I Storbritannien fanns ingen ledig ECMO-plats, skriver Daily Record.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.

Ljungby: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Kvinna i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.