Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Silvia vill komplettera barnporrlag

Nyheter | 01/11/2008 06:37

Norge och Danmark har infört en "tittlag", ett förbud att titta på barnporr.

Både Norge och Danmark har infört en lag som förbjuder internetsurfare att titta på barnporr. Sverige har det inte - än.

För nu vill drottning Silvia att vi ska följa grannlandens exempel.

– Ja, jag tycker det, det tar ju hela konsekvensen. Det vore utmärkt om vi kunde få det i Sverige också. De här bilderna, eller de rörliga bilderna, finns ju kvar på internet.

Man ska inte blanda ihop "tittlagen" med lagen om innehav av barnpornografi, som redan finns i Sverige. Tittförbudslagen gör det brottsligt att se på barnporr. Ett förslag att införa lagen i Sverige lades fram till regeringen i förra året. De har ännu inte bestämt om lagen ska införas, eftersom den strider mot skyddet för den personliga integriteten.

För drottning Silvia står det redan klart att barnens skydd mot pedofiler är viktigare än internetanvändarens integritet. Silvia anser inte heller att det är fel att publicera pedofilers namn och bild i medier. Samtidigt säger hon att dessa brottslingar måste få vård och rehabilitering, skriver SR.

Skrivet av: