Söndag 27 Nov
Stockholm

Kulturministern lurad

Lena Adelsohn-Liljeroth fick inget veta om kostnaderna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rosa Bandets ambassadörer reagerar nu på uppgifterna om att endast var tredje insamlad krona går till bröstcancerforskning.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m), en av dem, är väldigt förvånad över siffrorna. Henne bild var att inga pengar skulle läggas på administration och information.

– Om det är sant så känns det märkligt. Vi som skulle bli ambassadörer fick en flera timmar lång information om kampanjen, där jag fick intrycket att allt utom administrativa kostnader skulle gå till bröstcancerforskning, säger Lena Adelsohn Liljeroth till SvD.se.

Stiftelsen för Insamlingskontroll, SFI, har bestämt sig för att låta en ny revisionsbyrå granska Rosa Bandet. Men Alexandra Charles, ambassadör och ordförande i 1,6 miljonerklubben, tycker att det är rimligt att kampanjen lägger så mycket pengar på administration.

– Jag är inte särskilt upprörd över detta. Jag har förståelse för att det kostar mycket pengar att driva så här stora organisationer och att det är dyrt att föra ut ett budskap. Men det är klart att kostnaderna för administration inte bör överstiga det som är tillåtet, säger hon till Svenska Dagbladet.

Charles får stöd av artisten José González som uppträdde gratis på Rosa Bandet-galan i Globen.

– Jag brukar lita på att arrangörerna gör det de säger sig göra. Det känns logiskt att så mycket går till information eftersom mycket när det gäller bröstcancer handlar om förebyggande arbete, säger han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.