Papa Dee portad från teve

- 08/10/2008, 11:48 -

Artisten Papa Dee är misstänkt för kvinnomisshandel. Nu portas han från Kanal 5.

Han var en av de utvalda till Kanal 5:s nya kvällsprogram "Världens härligaste män" - artisten Papa Dee.

Men som Nyheter24 tidigare kunnat rapportera häktades han bara tre veckor innan programseriens premiär. Misstänkt för två fall av kvinnomisshandel. Offret var hans fru. Nu har Papa Dee plockats bort från programmet.

– Det är jag som programledare som ska tycka om de här männen. Det känns som att man måste ta avstånd annars skulle det bli en dålig eftersmak, säger programledaren Ann Söderlund till Nyheter24.

Förutom programmet så känner de varandra privat. Ann Söderlund beskriver Papa Dee som en "halvkompis" som umgåtts i samma kretsar.

– Man har ju sett honom ha ett litet gäng, entourage omkring sig. Och jag har nog tänkt att han har nog lite dålig självkänsla. Han väljer ju unga osäkra tjejer hela tiden.

– Under inspelningen var han trevlig och bjöd på sig själv. Det var ju ingen som visste något. Han var precis som alla människor. Hustrumisshandlare kan ju också vara trevliga, säger Ann Söderlund.

Vad tänkte du när du fick reda på vad som hänt?

– Vi har ju gemensamma kompisar och jag har träffat den här personen i olika sammanhang i 15 år. Det var ett ganska stort trauma. Man tänker "Gud vad ska man säga?", säger Ann Söderlund.

Efter en del egna efterforskningar bland gemensamma vänner och gamla flickvänner till Papa Dee bestämde hon sig. Papa Dee skulle klippas bort från programmet. Speciellt med tanke på att Ann Söderlund själv har blivit misshandlad av en före detta pojkvän.

– Just nu känns han inte lika trevlig. Eftersom jag själv har råkat ut för det här så känns det tungt.

Tror du att han är skyldig?

– Det finns ju vittnen.... (lång paus) jag säger såhär: Chansen finns att han är skyldig. Jag känner igen beteendet och som normalintelligent kvinna så tror jag det är svårt att slå upp ett stort hål i skallen själv. Då måste man vara riktigt sjuk, säger Ann Söderlund till Nyheter24.

Ersättare i programmet blir Filip Hammar.

Skrivet av: