Ohly beredd att samarbeta högerut

- 20/10/2009, 08:22 -

Vänsterledaren ansluter sig till tanken om att bryta blockpolitiken vid sd-inträde.

Även vänsterledaren Lars Ohly kan tänka sig att samarbeta över blockgränserna om det parlamentariska läget blir oklart och sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Under måndagen öppnade miljöpartiets språkrör Peter Eriksson för ett fp-samarbete om inget av blocken lyckas bilda en majoritetsregering.

I måndags sa Peter Eriksson till Nyheter24 att han kan tänka sig att ta in ett borgerligt parti i ett regeringsunderlag med de rödgröna.

– Jag har precis samma inställning som Mona Sahlin, som diskuterade detta i en lördagsintervju i TV4. Vi driver ett rödgrönt samarbete, och om det visar sig efter nästa val att varken den moderatledda regeringen eller de rödgröna kan få egen majoritet bör vi rödgröna bjuda in ett borgerligt parti. Där ligger folkpartiet nära till hands, sa Peter Eriksson till Nyheter24.

Språkröret Maria Wetterstrand (mp) tycker att det är logiskt att centern och folkpartiet öppnar upp för att bedriva samtal med de rödgröna, om de blir större än alliansen.

– Jag ser det som ett mycket mer logiskt alternativ att man försöker bilda något i mitten än att man skulle dra det ut på kanterna, säger Wetterstrand till Aftonbladet.

Skrivet av: