Flicka överklagar utvisning

Hon har tidigare misshandlats av sin far men nu ska de avvisas tillsammans.


KARLSHAMN. 16-åriga Lollo överklagar Migrationsverkets beslut om utvisning. Hon har tidigare misshandlats av sin far och ska avvisas från Sverige tillsammans med honom och övriga familjen. Pappan är dömd för misshandel av både henne och hennes syster och 16-åringen har levt i skyddat boende.

Flickans advokat Nils Fagrenius uppger för Sveriges Radio Blekinge att han under onsdagen lämnar in ett överklagande till Migrationsdomstolen.

I sitt beslut ansåg Migrationsverket efter en förnyad prövning att fallet inte nådde upp till lagens krav på "synnerligen ömmande omständigheter".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.