Vill avvisa offer med förövaren

Den 16-åriga flickan misshandlades av sin pappa. Nu ska de avvisas ihop.


KARLSHAMN. 16-åriga Lollo lever i skyddat boende sedan pappan dömts till fängelse för att ha misshandlat henne. Trots det vill Migrationsverket och Migrationsöverdomstolen avvisa de båda tillsammans till familjens hemland, uppger Blekinge Läns Tidning.

– Jag tror inte det är sant. Det kan inte vara möjligt att ett barn som har misshandlats ska överlämnas till förövaren, säger socialnämndens ordförande Gun Hedlund (fp).

Socialnämnden anser att beslutet strider mot FN:s barnkonvention och har begärt inhibition, det vill säga att avvisningen stoppas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.