- Foto: Universitetet i Eindhoven

Docenten: Kvitta ut sd från makten

Filosofen Martin Peterson vill att de övriga partierna bildar ett "antiparti" för att kvitta ut sverigedemokraterna från makten efter valet 2010.


Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Alla mätningar talar ett tydligt språk på den punkten.

Nu lanserar filosofidocenten Martin Peterson vid universitetet i Eindhoven ett radikalt förslag för att mota sd i grind.

På SvD Brännpunkt ber Peterson de etablerade riksdagspartierna att bilda ett gemensamt antiparti mot sd för att på så sätt "kvitta ut" sverigedemokraterna från makten:

- Mitt förslag går i korthet ut på att för varje mandat som sverigedemokraterna får i riksdagen avsätter de övriga partierna lika många av sina egna mandat, i proportion till sin storlek. Dessa mandat används för att bilda ett ”antiparti”, skriver Martin Peterson på SvD Brännpunkt.

- Detta antiparti är informell sammanslutning av riksdagsledamöter som har som uppgift att rösta precis tvärtemot sverigedemokraterna, oavsett hur dessa röstar. På så sätt kan sverigedemokraternas inflytande neutraliseras, utan att de parlamentariska styrkeförhållandena mellan övriga partier rubbas, fortsätter docenten.

Martin Peterson försäkrar avslutningsvis att hans idé inte alls är odemokratisk.

- Att flera partier samarbetar för att minska ett litet partis inflytande är helt i enlighet med de demokratiska spelreglerna, skriver han på SvD Brännpunkt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.