Raseriet mot Citys rasism

Annah Björk skrev en främlingsfientlig krönika menar mediebloggarna.


I nedläggningshotade Stockholm City skrev Annah Björk en krönika som starkt kritiserats av kollegorna.

Där menar Björk att de två händelser av kvinnoskändning under den gångna veckan går att härleda till hiphop. Det vill säga att de har afroamerikanska influenser.

Så här skrev Annah i sin krönika : "En flicka gråter på toaletten medan skoldansen pågår. Hon har just våldtagits. En annan ligger i sitt eget blod på det schackrutiga golvet i sin trappuppgång och kippar efter andan. De båda misstänka gärningsmännen verkar inom musik som kan sorteras inom genren hiphop."

De Annah Björk attackerar är Ken Ring, som greps för våldtäkt och har en lång karriär som rappare bakom sig, och Daniel ”Papa Dee” Wahlgren som gör sommarreggae och var med i Melodifestivalen för två år sen. Ken Ring har friats från alla anklagelser medan Papa Dee är häktad på sannolika skäl för att ha misshandlat sin fru flera gånger.

Citys chefredaktör Mikael Nestius försvarar ändå sin krönikör och talar om begrepp som raser och klassar sig själv som vit.

Johan Wirfält, kreativ chef på tidningen Rodeo, reagerar starkt och skriver på sin blogg: "Så, snälla Annah, varför skriver du inte vad du menar? Typ "Det är ingen slump att de är negrer"?"

Axel Björklund, chefredaktör för DN På Stan som själv drivit hiphoptidningen Quote, håller med och drar paralleller till Tito Beltran: "Jag trodde att vi inte skyllde på opera, när en tenor våldtar."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!