"Quick framställs som harmlös"

Offer: Han försökte stryka min son.


SVERIGE. Thomas Quick försökte 1969 mörda en pojke på Falu lasarett. Pappan till sonen säger att i dag att debatten om Quick är "djupt förvanskad".

Fredrik anser att både Jan Guillou och Leif G W Persson framställer Quick som en harmlös person. För honom är det sårande och provocerande.

– Jag vet inte om Quick begått de mord som han dömts för men jag vet vad han utsatte min son för, säger Fredrik.

Fredriks styvson Anders var inlagd på Falu lasarett 1969, samma tid om Quick arbetade som sjukvårdare där. En kväll tog sig Quick till sjukhuset och våldtog Anders. Därefter försökte han strypa honom till döds.

En sjuksköterska som fann Anders beskrev synen som "ett blodbad". Quick berättade själv i polisförhör att han tryckte så hårt att "ögonvitorna stod uppe i pannan på pojken.

– Anders mådde oerhört dåligt efter händelsen och efter några veckor anförtrodde han sig för mig att Quick även förgripit sig sexuellt på honom, berättar Fredrik.

Trots att det hände för nästan fyrtio år sedan vill inte Anders tala om det som hände.

– Nej, han har försökt förtränga det. Han avböjer att låta sig intervjuas då såren sitter så djupt, säger Andes pappa Fredrik till Crimenews.

Fotnot: Fredrik och Anders är fingerade namn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.