Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Staten bör ta över Volvo och Saab"

Nyheter | 24/11/2008 15:34

Göteborgs Handelshögskolas rektor är övertygad om att staten kan driva företag.

SVERIGE. Amerikanska bilindustrin är bankrutt. Nu höjs en röst att svenska staten borde agera för att rädda den svenska bilindustrin från att dras med.

Enligt Rolf Wolff, rektor på Handelshögskolan i Göteborg, borde den svenska staten börja fundera över den svenska bilindustris framtid. Den amerikanska bilindustrin, som är huvudägare till både Volvo och Saab Automobile, är helt bankrutt. För att de båda företagen ska överleva menar han nu att staten måste vidta åtgärder.

– Det räcker ju inte med arbetsmarknadsstöd. Det gäller Volvo och Saab Automobiles överlevnad, och då måste man ta till helt andra åtgärder för att säkra att vi kan ha en bilkompetens kvar i Sverige, säger Rolf Wolff.

Enligt Wolff finns det inget som säger att staten inte kan driva företag.

– Amerikanarna som har konfronterat oss med ideologin om privatisering, att staten är en dålig ägare, är oerhört pragmatiska nu när krisen är ett faktum, man går in och räddar företag, medan vi håller fast vid en ideologi att staten är en dålig ägare, säger Rolf Wolff till Ekot.

Video: Oh Laura med Release me

Skrivet av: