"Jägarens" tillgångar frysta

Den man som misstänks för mord på Carolin Stenvall kan ha försökt göra sig av med tillgångar för att slippa betala skadestånd.


Den 50-årige man, omskriven som "Jägaren", som misstänks för mord på 29-åriga Carolin Stenvall kan ha försökt göra sig av med sina tillgångar för att slippa betala skadestånd till den dödade kvinnans familj.

I fredags beslutade Gällivare tingsrätt därför om kvarstad, det vill säga att frysa mannens tillgångar, så att det senare ska gå att utmäta ett eventuellt skadestånd.

Beslutet togs eftersom det "skäligen kan befaras" att mannen annars skulle försöka skydda egendom från utmätning. Som bevisning åberopade åklagare Ulrika Schönbeck ett brev som 50-åringen har skrivit, som hemligstämplades av tingsrätten.

– Brevet har ett visst innehåll och det åberopade jag i den här kvarstadsprocessen. Det var det som antagligen grundade tingsrättens uppfattning, säger Ulrika Schönbeck till TT.

Kvarstaden gäller tillgångar värda 290 000 kronor. Åtal ska vara väckt senast den 1 december, men enligt Schönbeck har Statens kriminaltekniska laboratorium sagt att de förmodligen inte blir klara med alla analyser före trettondagshelgen. Så åtalet dröjer antagligen till efter julhelgerna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.