Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny grupp utreder dubbelmord

- 03/12/2008, 06:20 -

Gärningsmannen till dubbelmordet i Linköping för fyra år sedan kan vara en pojke.(TT)

Enligt en ny teori kan gärningsmannen till dubbelmordet i Linköping för fyra år sedan vara en pojke i nedre tonåren. Polisen tillsätter nu en ny utredningsgrupp som ska försöka hitta den skyldige, skriver Östgöta Correspondenten.

I förra veckan hade polisen ett möte med Leif G W Persson, professor i kriminologi vid Rikspolisstyrelsen. Han har tidigare lanserat en teori om att dubbelmordet sannolikt begåtts av en person, som av omgivningen uppfattats som normal, men inte var straffmyndig, det vill säga under 15 år. Skälet till det är att gärningsmannen använde en butterflykniv.

– Det är inget vapen som vana våldsverkare använder. Det är en sådan kniv som man plockar från sina ungar, säger Persson till ÖC.

– Vi kommer att tillsätta en utredningsgrupp som får jobba med det här spåret. Vi avsätter de resurser som behövs, säger spaningsledaren Robert Kalmendal.

Dubbelmordet på 8-årige Mohammad Ammouris och 56-åriga Anna-Lena Svenson inträffade den 19 oktober 2004.

Skrivet av: