Lördag 31 Jul
Stockholm

Rättsundersökning klar

Nu är den rättsmedicinska undersökningen av Carolin Stenvalls kropp klar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Innan Carolinfallet kan nystas upp, måste bevisning och spår säkras. Det är Rättsmedicinska avdelningen i Umeå som har slutfört analysen av Carolin Stenvalls kropp. Det har varit en lång process. Vid Rättsmedicinska konstaterar man att det rört sig om ett svårt arbete eftersom kroppen legat ute en längre tid.

– Det gör det svårare att bedöma olika fynd, säger Susan Sprogøe-Jakobsen, chef för Rättsmedicinska avdelningen i Umeå, till Piteå-Tidningen.

Rapporten väntas sammanställas och skickas i nästa vecka. Det blir då upp till polis och åklagare att pussla ihop information och vittnesuppgifter för att skapa en bevisgrund. Men man väntar även rapporter från bland annat Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL och en slutgiltigt utlåtande kan dröja.

– Vi kommer sannolikt inte att ha svar på alla analyser förrän efter årsskiftet, säger polisintendent Anders Danielsson, till Piteå-Tidningen.

Den 50-årige man som sitter häktat för mord, har erkänt att han dödat Carolin Stenvall, men utan uppsåt. Rättegången väntas hållas i början av 2009.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela