Tisdag 24 Maj
Stockholm

Oppositionen sågar krispaketet

Östros: "Det är på tok för magert"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Magert" och "defensivt" är några av de adjektiv oppositionen använder för att recensera regeringens krispaket. Det omfattar 23 miljarder kronor under en treårsperiod och regeringen presenterade åtgärderna detaljerat under fredagsförmiddagen. Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet gör tummen ner.

Oppositionen menar att regeringen gör för lite för att motverka lågkonjunkturen och den globala finanskrisen.

– Det är en motvillig regering som lägger ett magert paket. De kommer tvingas komma tillbaka och snart ser vi fyra partiledare igen som tvingas lägga ytterligare insatser, säger Thomas Östros, socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, till SvD.se.

Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly är också kritisk. Han vill se fler stimulansåtgärder för byggande av hyresrätter.

– Man gör ju ingenting åt byggkrisen, och regeringen har inte riktigt insett vikten att stimulera byggandet av framförallt hyresgäster. Där har marknaden gått ut och vi ser uppsägningar i tusental på alla stora byggföretag. rot-avdraget riktar sig inte till den sektorn, utan till mindre firmor, säger Ohly till SvD.se.

Trots regeringens satsning på extrapengar för drift och underhåll av järnvägar är miljöpartiets språkrör Peter Eriksson missnöjd med stimulanspaketet.

– Jag saknar helt och hållet en motattack för att få igång klimatinvesteringar. Det finns ju inga satsningar på järnvägen, säger Peter Eriksson till SvD.se.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela