Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyskan vägrar samarbeta

- 23/09/2008, 16:21 -

Christine Schürrer är för bråkig för rättspsykiatrin.

Christine Schürrer, den tyska kvinna som befunnits skyldig för mord på två små barn i Arboga, kommer efter avslutad rättspsykiatrisk undersökning att inom kort återföras till häktet.

32-åringen skickades till den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge den 8 september och har alltså vistats där i lite drygt två veckor. Det är en ovanligt kort tid för en Rättspsykiatrisk undersökning (RPU), som normalt brukar ta fyra-sex veckor.

Den närmast till hands liggande förklaringen är att kvinnan vägrat samarbeta med undersökningsteamet.

– Hon har bråkat och varit så omöjlig att det inte gått att genomföra någon ordentlig undersökning, uppger en källa för Expressen.se.

Någon av de närmaste dagarna kommer 32-åringen att skickas tillbaka till häktet i Västerås, där hon suttit sedan hon greps i våras.

Häkteschefen Per-Erik Näslund berättar att man har en plats reserverad för kvinnan.

– Att hon kommer tillbaka hit betyder i normalfallet att hon inte bedömts vara allvarligt störd. I annat fall skulle hon ha skickats till en psykiatrisk klinik, säger Näslund till TT.

Chefsöverläkare Marianne Kristiansson vid Huddingekliniken kommenterar aldrig enskilda fall. Men enligt Kristiansson kommer RPU:n att nå Västmanlands tingsrätt på torsdag. Då blir resultatet offentligt.

Skrivet av: