Tisdag 19 Okt
Stockholm

Tyskan vägrar samarbeta

Christine Schürrer är för bråkig för rättspsykiatrin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Christine Schürrer, den tyska kvinna som befunnits skyldig för mord på två små barn i Arboga, kommer efter avslutad rättspsykiatrisk undersökning att inom kort återföras till häktet.

32-åringen skickades till den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge den 8 september och har alltså vistats där i lite drygt två veckor. Det är en ovanligt kort tid för en Rättspsykiatrisk undersökning (RPU), som normalt brukar ta fyra-sex veckor.

Den närmast till hands liggande förklaringen är att kvinnan vägrat samarbeta med undersökningsteamet.

– Hon har bråkat och varit så omöjlig att det inte gått att genomföra någon ordentlig undersökning, uppger en källa för Expressen.se.

Någon av de närmaste dagarna kommer 32-åringen att skickas tillbaka till häktet i Västerås, där hon suttit sedan hon greps i våras.

Häkteschefen Per-Erik Näslund berättar att man har en plats reserverad för kvinnan.

– Att hon kommer tillbaka hit betyder i normalfallet att hon inte bedömts vara allvarligt störd. I annat fall skulle hon ha skickats till en psykiatrisk klinik, säger Näslund till TT.

Chefsöverläkare Marianne Kristiansson vid Huddingekliniken kommenterar aldrig enskilda fall. Men enligt Kristiansson kommer RPU:n att nå Västmanlands tingsrätt på torsdag. Då blir resultatet offentligt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela