Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyskan hånade lagmannen

- 08/10/2008, 10:58 -

Schürrer, magrare än vanligt, skrattade när utlåtandet lästes upp i domstol.

När lagmannen i Västmanlands tingsrätt Per Kjellson läste upp det rättspsykiatriska utlåtandet skrattade hon. Till orden om "känslomässigt avstängd" och "chocktillstånd" log tyskan inför rätten. Det var i dag under förhandlingarna i Västerås som den rättspsykiatriska undersökningen skulle presenteras.

Åtalade Christine Schürrer var magrare än vanligt när hon dök upp i rättssalen. Hon var klädd i en brun polotröja och såg tärd ut.

Kjellson meddelade att Schürrer inte ville medverka i den rättspsykiatriska udnersökningen, där läkarna kommit fram till att hon inte var allvarligt psykiskt störd. Det innebär att hon nu på tisdag kan dömas till livstids fängelse om tingsrätten finner henne skyldig till Arbogamorden.

Hennes beslut att inte delta i undersökningen var aktivt. Istället tillbringade hon tiden på avdelningen med att titta på teve, lyssna på radio och koppla av.

– Jag vill inte plädera i skuldfrågan. Hur det än slutar så finns det en dag i morgon för Christine Schürrer. Vi ser framåt inte bakåt, säger Schürrers advokat Per-Ingvar Ekblad och syftar på den kommande hovrättsförhandlingen.

Dom faller klockan 11 på tisdag den 14 oktober, skriver vlt.se.

Skrivet av: