Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skottlossning i Eskilstuna - igen

Nyheter | 15/01/2009 01:30

Vid halv 22.30-tiden sköt en person flera skott mot en lägenhet i södra Eskilstuna. Ingen person skadades. Också natten till onsdagen var det skottlossning i staden. Polisen ser ett samband mellan händelserna.

Vid halv elvatiden på onsdagskvällen larmades polisen om skottlossning i området Fröslunda i södra Eskilstuna. En person sågs skjuta mot en lägenhet och sedan köra därifrån i en röd Volvo 850.

Det är ett flertal skott som har avlossats och gått in genom fönster, säger Dennis Meedendorp, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, till TT.

Ingen person i lägenheten skadades. Polisen söker nu efter gärningsmännen.

Också natten till onsdagen var det skottlossning. En 24-årig Eskilstunabo misstänks ha skjutit flera pistolskott mot en personer på Heljestrandsgatan.

TT: Tror ni det finns ett samband mellan händelserna?

– Ja, det vore väl osannolikt om det inte gör det, svarar Meedendorp.

24-åringen är anhållen i sin frånvaro men ännu inte gripen. Enligt lokala medier var händelsen en uppgörelse i kriminella kretsar.

Skrivet av: