Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OG-ledare utsågs till fosterpappa

Nyheter | 14/01/2009 20:56

En vilsen 18-åring som behövde en familj. Socialen ville göra gangsterbossen till fosterpappa.

Den 40-årige mannen har tidigare varit president för MC-gänget Outlaws. I november utsågs han till tredjeman i Original Gangsters med ansvar för Stockholm och norra Sverige. Men parallellt med sin kriminella bana har han fått kontakt med en 18-åring som riskerar att hamna snett.

–Den här killen betyder exakt lika mycket som min egen son, berättar 40-åringen för Aftonbladet.

Därför sa han upp sitt samarbete med OG och lämnade organisationen.

– Jag har en ungdom placerad här. Det är för hans skull jag gör det, säger 40-åringen till Arbetarbladet. Han betonar att det kostat honom åtskilliga tusenlappar att lämna OG.

Samtidigt har 40-åringen fört socialen bakom ljuset. Per Lodin, chef för ungdomsenheten på Sandvikens kommuns individ- och familjeomsorg, berättar för Arbetarbladet att han tidigare hört rykten om att 40-åringen skulle ha bytt från Outlaws till OG. Men han vägrade att lita på det.

Däremot var han fullt medveten om 40-åringens tidigare bakgrund. Fängelsedomen för grovt vapenbrott åtta år tidigare. Inblandningen i Bandidos i Skåne och bakgrunden som Outlaws MC:s president för Gävleklubben som inom den internationella organisationen hade upphöjts till ”prospect chapter”. Trots detta beslutade socialen att han var lämplig som fosterpappa för 18-åringen.

–Ibland kan det vara bra att ta hjälp av en som varit i branschen och tagit sig ur. Uppgifterna till oss var att han hade lämnat allt detta bakom sig, säger Per Lodin till Arbetarbladet.

Nu har socialen ändrat sig.

–Jag fick höra att han skulle vara medlem redan strax före jul och ställde frågan direkt till honom, men då nekade han, säger Per Lodin till Arbetarbladet.

–Vi kan inte ha ett samarbete just nu. Vi har därför valt att avbryta placeringen. Han har förståelse för vårt beslut, fortsätter Per Lodin.

40-åringen som alltså nu sumpat sin höga roll inom OG men också sin fosterroll för 18-åringen kommer möjligen att söka sig tillbaka till kriminaliteten.

–Hade jag inte haft honom hade jag kunnat köra hur långt som helst, uppgav han i morse för Aftonbladet.

Skrivet av: