Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Påven får ursäkt av SSPX

Nyheter | 27/01/2009 21:42

En av medlemmarna förnekade förintelsen, nu har han bett om ursäkt.

Ledaren för det ultrakonservativa katolska prästbrödraskapet S:t Pius X (SSPX) bad på tisdagen påven Benedictus XVI om ursäkt för de uttalanden där en av dess medlemmar förnekade förintelsen, meddelar Vatikanen.

Enligt SSPX nuvarande ledare, biskop Bernard Fellay, har den brittiske biskopen Richard Williamson som häromveckan yttrade sig i Sveriges Televisions Uppdrag granskning fått en reprimand och fått order om att inte uttala sig om politik eller historiska skeenden i fortsättningen.

SSPX väckte stor uppmärksamhet häromveckan när SVT rapporterade att det hyser högerextremister och Förintelseförnekare och att Svenska kyrkan upplåtit kyrkor för brödraskapet. I programmet förnekade Williamsson öppet Förintelsen, något han även gjort vid tidigare tillfällen.

Hans uttalanden har mötts av stark kritik från judar som hävdat att han raserat den dialog som pågått med katoliker i nästan ett halvt århundrade.

Skrivet av: