Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Konstelev polisanmäld av psykakut

Nyheter | 28/01/2009 14:32

Konsteleven som låtsades vara psyksjuk har nu polisanmälts.

Konsteleven Anna Odells simulerade psyksjukdom och utbrott på S:t Görans psykakut i Stockholm har fått konsekvenser.

Hon är nu polisanmäld för bland annat falskt larm, våld mot tjänsteman och misshandel.

Anna Odell började slåss med ett par poliser för att bli intagen på psykakuten. När hon väl kom till akuten fortsatte spektaklet när hon bland annat skrek åt och spottade på personalen. Hennes tanke var att skådespelet skulle bli ett konstverk som en del av hennes examensarbete. Men det har fått kritik både från politiker och sjukhuspersonal. Framförallt är chefen på S:t Görans psykakut, David Eberhard, starkt skeptisk till konstverket.

– Det är ju bara patetiskt. Måla en tavla i stället. Men hon är välkommen hit så ska jag själv spruta henne med Haldol så får vi se hur roligt hon tycker det är. Det blir en fin installation, säger Eberhard till Dagens Medicin.

Eberhard menar även att det är slöseri med samhällets resurser, både sjukhusets och polisens. Anna Odell själv säger till Aftonbladet att hennes konstverk inte är klart förrän i maj och att hon inte vill förklara det närmare innan dess. Men redan innan konstverket har presenterats sågas det av David Eberhard.

– Installationen eller vad det nu skulle föreställa misslyckades. Hon fick bara Stesolid. Om personalen hade trott att hon verkligen var psykotisk hade hon fått neuroleptika, vilket hon inte fick, säger han till Dagens Medicin.

Skrivet av: