Onsdag 28 Sep
Stockholm

Före detta OG-ledaren gripen

Polisen har lagt locket på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 40-årig man från Gästrikland greps på fredagen som misstänkt för stämpling till mord och utpressning. Enligt ett pressmeddelande från polisen i Gävleborg har mannen tidigare varit verksam och aktiv i olika kriminella nätverk.

Enligt Gefle Dagblad rör det sig om samma man som tidigare i veckan framträdde i TV4:s Kvällsöppet och berättade om sitt avhopp från den kriminella organisationen Original Gangsters.

– Jag mötte en väldigt stark kamratsämja i det här gänget. Väldigt tät, sade mannen, till Kvällsöppet.

Mannen berättade att han varit tvungen att betala 200 000 kronor till organisationen som skadestånd för sitt avhopp.

Polisen höll under fredagen förhör med 40-åringen, men enligt polisen ville han "inte uttala sig". Polisen genomförde även husrannsakningar i mannens bostad och på hans arbetsplats.

Beslag som ska analyseras har gjorts, vilka framgår inte av pressmeddelandet, men enligt Gefle Dadblad rör det sig bland annat om skarpladdade vapen.

Polisen skriver att den inte kommer att ge några ytterligare upplysningar om fallet de närmaste dagarna. Orsaken uppges vara att utredningen befinner sig i ett "mycket känsligt läge" och att detaljer kring ärendet skulle kunna försvåra eller skada den fortsatta utredningen.

Mannen anhölls i sin frånvaro av åklagare i torsdags.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.