Pirate Bay: Åklagarsidan söker författare

Monique Wadsted tar hjälp av fildelaren Carina Rydberg.


De personer som hävdar att åklagarsidan varit dåligt förberedda inför Pirate Bay-rättegången får nu vatten på sin kvarn. I ett upprop på Facebook går författaren Carina Rydberg ut och hjälper sin vän, hollywoodbolagens representant Monique Wadsted, med att försöka hitta författare som är beredda att skriva uttalanden till rättegångens slutplädering. Det verkar helt enkelt som om åklagarsidan inte tänkt på att knyta till sig några namnkunniga författare innan rättegången drog igång.

”Eftersom jag vet att även vi författare drabbas av fildelning, så tycker jag det här är ett utmärkt tillfälle att formulera sig kring den här frågan”, skriver Carina Rydberg.

Rydberg uppmanar även sina författarkollegor att göra sig synliga i och kring rättssalen som en motvikt till de Pirate Bay-anhängare som sökt sig till rättegången.

"Pirate Bay är ovärderliga"

Det verkar emellertid som om Rydberg har en något kluven inställning till Pirate Bay då hon i en annan diskussionstråd på Facebook kallar de pirater hon nu försöker hjälpa till att sänka för ”ovärderliga”.

”Pirate Bay är ovärderlig vad gäller tillgången till material som bokförlag, skivbolag och filmbolag av någon anledning inte vill/kan tillhandahålla.”

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!