Pojke anhållen efter hot mot skola

På Youtube skrev han att elever i en svensk skola skulle attackeras.


ÖREBRO: En 15-årig pojke i Örebro anhölls på onsdagen som misstänkt för olaga hot. På videosajten Youtube skrev han att elever i en svensk skola skulle attackeras.

Rikskriminalen fick tipset av amerikansk polis på tisdagskvällen. Ursprunget var ett tips till polisen i Florida. Spårningen ledde till en IP-adress i Örebro, där den lokala polisen hämtade in två pojkar, 17 och 15 år, på onsdagsförmiddagen. Efter förhör frigavs den äldre pojken, medan en åklagare anhöll 15-åringen. Sent på eftermiddagen frigavs även han, men misstankarna kvarstår trots att polisen anser att hotet var tomt och inte skulle sättas i verket.

I sin kommentar på Youtube hyllade 15-åringen den finske massmördaren Matti Saari - som nyligen sköt ihjäl tio personer i Kauhajoki - och skrev att han skulle göra samma sak på sin skola, uppger Svenska Dagbladet på nätet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.