Misstänkta mordläkaren begärd häktad

Läkaren är på sannolika skäl misstänkt för mord.


SOLNA. Det var under gårdagen som Nyheter24 skrev om den kvinnliga läkare som gripits, misstänkt för att ha mördat en liten flicka. På Astrid Lindgrens barnsjukhus, där kvinnan arbetar, har många blivit chockade av uppgifterna och därför har många operationer ställts in.

Nu har läkaren begärts häktad. Under torsdagsmorgonen lämnade kammaråklagare Elisabeth Brant in en häktningsframställning till Solna tingsrätt.

Den misstänkta kvinnan mår mycket dåligt och har brutit ihop i sin cell. Dessutom får hon lugnande mediciner och bevakas av vakter.

– Hon är totalt nedbruten. Det går i princip inte att föra ett vettigt samtal med henne. Hon visar alla tecken på riktigt djup chock, säger hennes advokat Björn Hurtig till Expressen.

Enligt kvinnan är hon oskyldig till brottet och menar att det var ett helt läkarteam som tog beslutet att stänga av den lilla flickans respirator.

Samtidigt avslöjas att barnet felbehandlades redan vid födseln. Flickan föddes fyra månader för tidigt och skulle få dropp med saltlösning.

Men en sjuksköterska förväxlade ampull och råkade ta en saltlösning som var alldeles för hög för den lilla flickan. Misstaget resulterade i en hjärnblödning med mycket svåra hjärnskador, skriver Aftonbladet.

– Jag håller med om att det har begåtts ett misstag. Om det däremot har begåtts ett brott kan jag inte svara på, säger Hurtig angående mordmisstankarna, enligt Läkartidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till prognos

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.