Stockholm

Misstänkta mordläkaren begärd häktad

Läkaren är på sannolika skäl misstänkt för mord.


Läs mer

SOLNA. Det var under gårdagen som Nyheter24 skrev om den kvinnliga läkare som gripits, misstänkt för att ha mördat en liten flicka. På Astrid Lindgrens barnsjukhus, där kvinnan arbetar, har många blivit chockade av uppgifterna och därför har många operationer ställts in.

Nu har läkaren begärts häktad. Under torsdagsmorgonen lämnade kammaråklagare Elisabeth Brant in en häktningsframställning till Solna tingsrätt.

Den misstänkta kvinnan mår mycket dåligt och har brutit ihop i sin cell. Dessutom får hon lugnande mediciner och bevakas av vakter.

– Hon är totalt nedbruten. Det går i princip inte att föra ett vettigt samtal med henne. Hon visar alla tecken på riktigt djup chock, säger hennes advokat Björn Hurtig till Expressen.

Enligt kvinnan är hon oskyldig till brottet och menar att det var ett helt läkarteam som tog beslutet att stänga av den lilla flickans respirator.

Samtidigt avslöjas att barnet felbehandlades redan vid födseln. Flickan föddes fyra månader för tidigt och skulle få dropp med saltlösning.

Men en sjuksköterska förväxlade ampull och råkade ta en saltlösning som var alldeles för hög för den lilla flickan. Misstaget resulterade i en hjärnblödning med mycket svåra hjärnskador, skriver Aftonbladet.

– Jag håller med om att det har begåtts ett misstag. Om det däremot har begåtts ett brott kan jag inte svara på, säger Hurtig angående mordmisstankarna, enligt Läkartidningen.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.