Hemliga bevis mot misstänkta läkaren

Åklagaren har sekretessbelagda dokument om flickans död.


SOLNA. Ett stort medieuppbåd väntade utanför rättssalen när häktningsförhandlingen mot den dråpmisstänkta läkaren skulle inledas klockan 9 på morgonen.

Barnläkaren, som misstänks ha dödat ett spädbarn som vårdades på Astrid Lindgrens barnsjukhus, ställs inför häktningsdomaren, lagman Lars Lindström vid Solna tingsrätt. Rätten ska ta ställning till om bevisen mot läkaren håller för att hålla henne fortsatt frihetsberövad.

Åklagaren Elisabeth Brandt har begärt stängda dörrar. Skälen till att Brandt vill ha kvinnan häktad är att det finns risk för att hon undanröjer bevis samt att straffet för brotten inte är lägre än två år.

– Utredningen är i ett mycket känsligt läge nu, jag kanske kan säga mer efter häktningsförhandlingen, säger Elisabeth Brandt till Aftonbladet.

Incidenten räknas som ett högprofilärende och både polis och åklagare har varit medvetna om att fallet skulle få stor uppmärksamhet i media. På grund av detta planerades gripandet av läkaren flera dagar i förväg.

Läkaren greps på sin arbetsplats i måndags morse. Brottet ska enligt Brandt ha skett den 20 september förra året.

Enligt uppgifter har Brandt hemligstämplade dokument, vilka styrker misstankarna mot kvinnan. Handlingar som inte ens högsta sjukhusledningen får titta på. Det rör sig sannolikt om journaler och protokoll från den lilla flickans obduktion, uppger Aftonbladet.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Nästa artikel
"Normala rutiner"