Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkarens advokat: "Avsätt åklagaren"

- 13/03/2009, 14:24 -

Advokaten Björn Hurtig vill ha svar från riksåklagaren.

Den dråpanklagade läkarens advokat Björn Hurtig vill att åklagaren Elisabeth Brandt avsätts. Nu skriver han till riksåklagaren i ärendet.

Björn Hurtig har tidigare kritiserat att åklagaren hävt förundersökningssekretessen och lämnat ut delar av obduktionsprotokollet och analysen från rättskemi. Att Elisabeth Brandt däremot inte valt att häva sekretessen från Rättsmedicinalverkets protokoll, menar Björn Hurtig visar att hon är ute i egen sak, eftersom det senare skulle tala för försvaret.

– Man måste se till det bakomliggande syftet till varför åklagaren väljer att häva sekretessen. Hon gör det enbart med avsikt att skydda sig själv, utan hänsyn till den tilltalade som i nuläget är misstänkt, säger Björn Hurtig.

Därför ska han så snart som möjligt skicka en skrivelse till riksåklagaren.

– Det är helt unikt det som sker nu. Om riksåklagaren anser att det är försvarbart – i så fall har vi en ny praxis inom det statliga rättsväsendet, säger Björn Hurtig, till Dagens Medicin.

Skrivet av: