Reinfeldt flaggar för höjd CO2-skatt

De sjunkande bensinpriset trissar upp koldioxidskatten, menar statsminister Fredrik Reinfeldt.


I takt med att bensinpriset sjunker på världsmarknaden, väljer fler bensin istället för miljövänligare alternativ. Resultatet kan bli en förhöjd koldioxidskatt, menar statsminister Fredrik Reinfeldt. Regeringen diskuterar nu ett skattehöjning.

– Den diskussionen kommer att återkomma om det är anledning att på något sätt fortsätta att räkna upp koldioxidskatten när det nu sker en så enorm förändring av världsmarknadspriset på olja. Vi var uppe och vände på 140 dollar per fat och har nu sjunkit under 50 och det har skett på några månader, säger Fredrik Reinfeldt, till Ekot Sveriges Radio.

Ägare till etanolbilar tankar hellre bensin men Reinfeldt tror att bilindustrin är redo för en förnyad bränslemarknad och förväntas anpassa sina fordonsprodukter efter aktuella läget.

– Det bör ske en förnyelse i vad man också erbjuder marknaden från det som produceras här i Sverige, säger statsministern.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.