16 dödade i norra Mexiko

Sexton personer dödades i vad som misstänks vara knarkrelaterade attacker.


Sexton personer dödades i vad som misstänks vara knarkrelaterade attacker de senaste 24 timmarna i norra Mexiko, uppgav det lokala åklagarämbetet på måndagen.

Gränsområdet, där rivaliserande knarkkarteller slåss om huvudvägarna till USA, är bland de värst drabbade av det ökade våldet runt om i Mexiko och i vilket närmare 3 500 människor dödats i år och allt fler civila har drabbats.

En 30-årig hemmafru sköts ihjäl i centrala Ciudad Juárez, på andra sidan gränsen från El Paso i Texas, på söndagseftermiddagen.

Ytterligare åtta män dödades i olika attacker på söndagen och måndagen, i gränsstaden där över 1 100 personer dödats hittills i år och 40 redan den här månaden.

Myndigheterna skyller dödsfallen på kriget mellan Juárez- och Sinaloakartellen, från en angränsande delstat, och en tredje grupp bestående av utbrytare från de bägge kartellerna.

Antalet attacker har ökat trots att regeringen satt in 36 000 soldater runt om i landet för att bekämpa brottsligheten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.