Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vespamannen anhållen och pressas i förhör

Nyheter | 22/04/2009 08:30

Misstänkte 38-åringen anhållen efter skottdramat i Gamla Stan. Polisen tiger om svartsjuka.

STOCKHOLM. Den 38-årige man som under tisdagskvällen greps efter skottdramat i Gamla Stan i Stockholm har anhållits misstänkt för två fall av försök till mord, säger polisens presstalesman Mats Nyhlén till TT.

Polisen har hållit ett kortare förhör med den 38-årige man som misstänks för mordförsöken i Gamla Stan i Stockholm på tisdagseftermiddagen.

– Man har hållit ett förhör i alla fall, men vad som har framkommit då vill jag inte säga någonting om, säger Mats Nyhlén, polisens presstalesman, till TT.

Polisen är fortsatt mycket förtegen om motivet till dådet.

– Det är inte något jag vill prata om offentligt. Men vi har ju fått uppgifter om namn på den misstänkte via offren så de känner ju varandra på något sätt och det har väl säkerligen med förklaringen till det här att göra.

Polisen tror att 38-åringen agerat på egen hand.

I skottdramat vid Storkyrkoskolan sköts en man och en kvinna ner och skadades allvarligt. Paret träffades av flera kulor. Mannen, som är en greve, sköts i bålen och i huvudet medan kvinnan skadades i halsen och ansiktet och de vårdas på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Mannens tillstånd uppges vara fortsatt livshotande.

– Det vi vet är att gärningsmannen har kommit vid 16-tiden och stått och väntat på det här paret, sade Stefan Rådman vid Stockholmspolisen, på plats i Gamla Stan, till TT.

Det stod redan under kvällen klart att kvinnan, trots skadorna, själv kunde larma polisen och uppge ett namn på den misstänkte skytten.

Stockholmspolisen ville inte säga någon om huruvida upprinnelsen till skottlossningen är svartsjuka.

– Men enligt vad vi vet så är de skjutna i en relation med varandra, sade Thomas Johansson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Skrivet av: