Åtta gripna efter bröllopsmassaker

Åtta misstänkta är gripna efter ett blodbad i släktfejdens spår.


Minst 45 människor dödades när maskerade män utrustade med automatvapen och granater attackerade en bröllopsfest i det kurddominerade sydöstra Turkiet. Många av de döda var kvinnor och barn.

Den turkiske inrikesministern meddelar att åtta personer har gripits för massakern på bröllopet.

Han bekräftade att det handlade om en blodsfejd mellan två familjer.

Attacken i går kväll är en av de värsta som drabbat civila i EU-kandidaten Turkiets moderna historia.

Inrikesminister Besir Atalay sade att preliminära uppgifter antyder att attacken mot bröllopsfesten inte var utförd av terrorister.

Atalay nämnde inte den kurdiska separatistgerillan PKK, som är aktiva i sydöstra Turkiet, men lät i sitt uttalande förstå att han uteslöt att de var inblandade.

Lokala medier uppger att det pågått en blodsfejd mellan två familjer i den lilla byn under senare år.

Ahmet Ferhat Ozen, biträdande guvernör i Mardinprovinsen, sade att gärningsmännen stormade ett hus i byn där gästerna var samlade i byn Bilge, omkring två mil från provinshuvudstaden Mardin. De kastade granater och öppnade eld mot bröllopsgästerna.

– De var några stycken. De bröt sig in i huset och började peppra stället med kulor. De träffade både män och kvinnor, sade ett 20-årigt ögonvittne som inte ville uppge sitt namn.

Hon sade att 200 människor deltagit i bröllopsfesten.

Enligt en 19-årig kvinna, som överlevde attacken, så föste gärningsmännen in kvinnor och barn i ett rum innan de sprejade dem med kulor.

De flesta av offren var kvinnor och barn, uppgav säkerhetskällor för AFP.

Gärningsmännen flydde, från den isolerade regionen i Turkiet vid den syriska gränsen, innan soldaterna omringade byn och skar av vägförbindelserna. Förföljandet hindrades av sandstorm, enligt myndigheterna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!