Stockholm

"Barnen ska stanna inom familjen"

Nu väntar man på resultat av prover som ska visa om läkemedel orsakat popstjärnans död.


Läs mer

Michael Jacksons stoft lämnades över till hans familj efter obduktionen, meddelade en talesman för rättsläkarmyndigheten i Los Angeles.

Jacksons anhöriga tog emot honom vid niotiden på fredagskvällen utan att upptäckas av horderna av fotografer. Vart den döde fördes var inte klart. Ingenting har heller sagts om var och när han ska begravas.

Samtidigt började frågor ställas om vad som ska hända med hans tre barn.

Obduktionen har inte gett klara svar på varför Jackson dog så plötsligt. Men det finns inga tecken på oegentligheter eller yttre skador, meddelade rättsläkarmyndigheten som utreder popstjärnans död.

Barnen hos farmor

Frågor ställs alltmer om det var det stora intaget av läkemedel som ledde till att Jackson plötsligt kollapsade. Enligt en dialog mellan sjukvårdsupplysningen och dem som tog hand om honom i huset, däribland hans privatläkare som är hjärtspecialist, slutade hans hjärta slå och andningen upphörde redan i hemmet.

Jacksons tre barn, Prince Michael, 12 år, Paris,11 och Prince Michael II, 7 år tas just nu hand om av farmodern Katherine Jackson.

Det förekommer motsägande rapporter om ifall Debbie Rowe, mor till de två äldsta, har avsagt sig alla föräldrarättigheter. TMZ hänvisar till en insatt jurist som hävdar att Rowe aldrig fullföljt avsägelsen. Det skulle kunna innebära att hon kan få vårdnaden.

Men enligt TMZ har medlemmar i familjen Jackson sagt att de kommer att kämpa om vårdnaden om barnen. De ska ha sagt att barnen inte ens vet vem den biologiska mamman Debbie är, och att barnen ska "stanna inom familjen".

Det tredje barnet föddes 2002 av en surrogatmamma vars identitet aldrig har offentliggjorts. Artistfamiljen Jacksons jurist Brian Oxman säger att barnen troligen ska tas om hand av Katherine Jackson.

Smärtstillande

TMZ citerar en anhörig som sagt att Jackson fick injektioner med det smärtlindrande läkemedlet Demerol innan han drabbades av hjärtstillestånd.

Andra talade om en kombination av Demerol och smärtstillaren Oxycontin. Enligt rättsläkarna kan det slutliga resultaten från obduktionen vara färdigt först om fyra till sex veckor.

Orsaken att det dröjer är att en stor mängd prov från den döde måste analyseras för att spåra rester av gifter, läkemedel eller alkohol. Jacksons familj, inklusive de tre barnen, samlades och tröstade varandra på en egendom i Encino i utkanten av Los Angeles.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.