"50? Jag signerade bara för tio"

Barnflickan: Michael var inte ren, hade inte rakat sig och hade ingen koll på pengar.


Michael Jacksons barnflicka, Grace Rwaramba, har berättat om sin förvåning över det samtal hon fick från Michaels mamma Katherine, dagen efter hans bortgång.

– Hon sa "barnen gråter och frågar efter dig. De kan inte fatta att deras pappa har gått bort. Grace, kommer du ihåg var Michael brukade gömma sina pengar i huset. Jag är här nu. Var kan de vara?", berättar Grace för Times Online.

Enligt barnflickan handlade samtalet inte om sorg, utan snarare om att mamman låtit så oberörd och enbart velat veta var pengarna fanns.

Vidare berättar hon för News of the World att Michael, till skillnad från mamma Katherine, var ointresserad av pengar och sin egen hälsa.

Enligt henne levde han den sista tiden utfattig. Och trots att Grace, 42 år, flera gånger fick sparken brukade hon få telefonsamtal från barnen att Michael var i sådant dåligt skick.

– Ingen städade rummen eftersom Michael inte betalade städerskan. Han var inte ren, hade inte rakat sig och åt dåligt. Jag brukade fixa allt det här för honom och de (barnen) försökte få mig tillbaka.

Visste inte vad han signerade

Fick Michael in lite pengar ska han eligt barnflickan ha bränt dem omgående på fina hotell. Därför fick de göra så att pengar först sattes in på hennes bankkonto, och sedan fick han fickpengar från henne.

Vidare berättar hon att han var lättlurad. Nation of Islam hyrde ut ett hus i Los Angeles till honom för runt 775 000 kronor i månaden, vilket han betalade. När hon kollade priset med en mäklare sa de till henne att huset endast borde kosta runt 150 000 kronor. Det slutade med att de fick bo i en källare hos en vän i New Jersey.

Debatten före sångarens död, om huruvida han skulle klara att leverera 50 konserter var också något som barnflickan tvivlade på. På en konsert 2006 klarade han ju bara att sjuga två rader av We are the world.

Sanningen, enligt henne, var att han inte visste vad han hade signerat.

– 50 framträdanden. Jag sa "vad gör du?" Då svarade han att han endast signerat för tio stycken. Han hade inte en aning om vad han hade ställt upp på. Det hade han aldrig, säger Grace till News of the World.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!