Stockholm

Michael Jackson obduceras på nytt

Familjen kräver svar från Jacksons läkare Conrad Murray.


Läs mer

LOS ANGELES. Nya uppgifter pekar på att den döde popikonen Michael Jackson obuceras för andra gången i ordningen. Hans frustrerade familj krävde det och verkar ha fått gehör.

Samtidigt riktas fokus mot Jacksons läkare Conrad Murray, som pressas av familjen. Han anklagas för att mörka information om dödsdosen av smärtstillande droger Jackson fick innan sin död.

Pastorn Jesse Jackson, som står nära familjen Jackson, valde att ställa upp på ABC News intervju och erkände att de anhöriga övervägde att begära en ny oberoende obduktion för att få tyst på spekulationer och dramatik i medierna.

– De borde det och det tror jag att de kommer att göra, sa han till ABC News.

Den obduktionen ska ha påbörjats någonstans i Los Angeles, berättar en nära källa till familjen till TMZ.com.

Resultaten från den första obduktionen, som kom under fredagen, visade inte på att några oegentligheter eller yttre våld ska ha orsakat Michael Jacksons död. Enligt rättsläkaren brukade Jackson flera receptbelagda mediciner. Han vägrade att offentliggöra vilka.

Läkaren Chad Murray har gjort sig oanträffbar, vilket frustrerar familjen Jackson som kräver svar på sina frågor om popikonens hälsostatus timmarna innan döden. Jesse Jackson pekar ut några:

– När kom läkaren? Vad gjorde han? Injicerade han Michael med något och i så fall med vad?

Murray har nyligen anlitat en advokatbyrå i Houston, Texas, som ska representera honom i förhör med Los Angeles-polisen. Utredningen kring popikonens död fokuserar på huruvida Jackson fick en överdos av medicinerna.

– Vi utgår i dagsläget ifrån att Murray inte gjorde något fel, säger advokat Bill Stradley, som företräder Murray och nu sätter sig in i fallet, till Los Angeles Times.

Polisen i Los Angeles väntar på resultat från flera tester om ämnen Jackson hade i kroppen när han dog. Det kan ta flera veckor innan de resultaten kan presenteras. Spekulationerna har tidigare handlat om att Jackson fått en överdos av det morfinliknande preparatet demerol.

– Jag tror medicinerna tog död på honom, säger läkaren och vännen Deepak Chopra, enligt Sky News.

Jacksons läkarvän Chopra kritiserar läkarna.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.