Jacksons familj talar ut

"Vi klarar nästan inte kontakten med omvärlden."


Michael Jacksons sörjande familj har gjort ett första känsloladdat uttalande efter superstjärnans död. Familjen berättar att den är så förkrossad och förstummad att det nästan varit omöjligt att ha kontakt med omvärlden.

Jacksons far Joseph överlämnade uttalandet till People Magazine. I detta beskrivs musiklegendens död som "en av de mörkaste stunderna i våra liv" och alla hans fans får tack för sitt stöd.

Berg av blommor

"Vår älskade son, broder och far till tre barn har gått bort så oväntat, på ett sådant tragiskt sätt och alltför tidigt", heter det i uttalandet på lördagen.

Familjen beskriver hur den känt sig så förkrossad och förstummad att kontakt med omvärlden tidvis varit nästan omöjlig.

"Vi saknar Michael oändligt mycket, vår smärta kan inte beskrivas i ord. Men Michael skulle inte ha velat att vi ska ge upp nu. Så vi vill tacka alla hans trogna anhängare och lojala fans över hela världen, som Michael älskade så mycket".

Sedan Jackson gick bort har familjen varit samlad i föräldrarnas hem i Encino, en Los Angeles-förort dit fans från hela jorden har vallfärdat de senaste dygnen. Bergen av blommor och kort utanför egendomen växer hela tiden och tusentals levande ljus har tänts för att hedra den bortgångne.

Sprida budskapet

Familjen uppmanar fansen att inte bli desperata "eftersom Michael fortsätter att leva i var och en av er".

"Fortsätt att sprida hans budskap, eftersom det är vad han skulle ha velat att ni ska göra. Fortsätt med det så att hans arv lever för evigt", skriver familjen.

I ytterligare ett uttalande sade Joseph Jackson att stjärnans tre barn var "djup rörda av all den kärlek och stöd som ni har visat dem och deras far".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!